De Fureys familie is een heel muzikale familie Ze groeiden op in een arm gedeelte van Dublin, Ballyfermot. Er was weinig geld, maar ze gebruikten hun muzikale gave en hadden veel gevoel voor humor. De vier zonen Eddie, Finbar, George en Paul leerden al jong instrumenten te bespelen, bijna iedere avond werd er traditionele muziek in hun huis gespeeld.

Moeder Nora Conolly speelde een knoppen accordeon, – snarige banjo en zong veel. Vader Ted , speelde viool, zong en vertelde veel verhalen, hij trad veel op in de beroemde O’Donoghue’s pub in Dublin. In de jaren 60 speelde Vader Ted veel met de jonge zoon Paul in Pubs ze hadden vaak sessies met andere muzikanten.

 

 

In de jaren 60 vormden Eddie en Finbar Furey een duo, ze speelden veel in clubs en voor de radio, een platencontract weigerden ze en gingen samen in Schotland. spelen Eddie verliet het ouderlijke huis in 1966, reisde naar Schotland, kreeg daar onderdak bij de toen nog onbekende Billy Connoly, Gerry Rafferty en Alex Campbell, later allemaal beroemd in hun eigen genres. In 1969 gingen ze met de Clancy Brothers door Amerika en Canada toeren.. Vanaf 1971 trokken ze veel door Europa waar ze vooral in Duitsland veel fans hadden.

 


George, Paul en hun vriend Davey Arthur hadden een band , genaamd The Buskers. In 1978 toen de Buskers in Denemarken optraden , hoorden ze dat Eddie en Finbar bij een verkeersongeluk in Duitsland betrokken waren, zij gingen daar naar toe , en daar besloten ze dat ze gezamenlijk verder zouden gaan onder de naam The Fureys and Davey Arthur.

De band had groot succes en maakte vele hits, in 1981 kwam When you wer sweet sixteen in de top 20 in Engeland.in 1984 verkochten ze meer dan 250000 platen van het album:” Golden Days”.een jaar later kwam” At the end of an perfect day” in the top 40. Andere hits waren The Green fields of France, Maggie, Red Rose Café, I will love you, Steal Away. The Old Man, Leaving Nancy, Her father did not like me anyway.

 

In 1992 stapte Davey uit de groep om aan een solo carriere te beginnen, toen The Fureys een toer gingen maken ter eren van hun 25 jarig bestaan , ging Davey mee en het beviel zo goed dat hij gebleven is. Finbar verliet de band in 1993, hij had genoeg van het optreden in grote hallen en festivals, hij speelde liever weer in pubs, voor kleiner publiek zodat hij ook meer contact had met de mensen.

Paul stierf na een kort ziekbed op 16 juni 2002. Derek McCormack( bassist en zanger) was een paar jaar bij de band , stierf plotseling 30 januari 2004 Stephen Leech (banjo) en Dominic Leech(accordeon), Dan Lynch(accordeon) waren een paar jaar bij de band. Luke Crowley was van 2006-2012 in de band( Keybord,Bassist, fluit zang) Sinds maart 2012 is de ervaren Camillus Hiney de accordeonist. en vanaf mei 2012 is en Aidan Guilfoyle de bassist.

 

De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt. 54 CD’s hebben ze gemaakt, waaronder vele gouden platen,als: When you are sweet sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I will love you, and The Red Rose Café, dit laatste lied is bij ons bekend als het kleine café aan de haven geschreven door jawel onze eigen Piere Kartner. Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen maar vooral ook hun prachtige emotioneel geladen love en sad songs spreken hun publiek zeer aan. De optredens van The Fureys zijn energiek, uitnodigend en aanstekelijk, puur entertainment